Astro Kutak Eureka

Naučni blog sajt za učenike

Poseti sajt

Informacije o projektu

Pročitajte detaljne informacije o ovom projektu i posetite sajt.

O Klijentu

Astronomsko udruženje “Eureka” osnovano je 06. marta 2010. godine u Kruševcu sa ciljem da okuplja sve zaljubljenike u Svemir, promoviše astronomiju I srodne nauke širom Srbije. Danas, više od jedne decenije kasnije, Udruženje poseduje zavidnu astronomsku opremu koju redovno koristi na javnim astronomskim posmatranjima, za potrebe velikog broja projekata, izradu astrofotografije I sve druge potrebe udruženja. “Eureku” trenutno čini tim mladih I ambicioznih ljudi koji neprestano rade na promociji nauke, a redovno se pridružuiju I novi članovi.

O Cilju projekta

Udruženju je bio potreban nov sajt koji bi sadržao Naučni dečiji Blog, gde bi učenici Osnovnih i Srednjih škola mogli da pišu svoje tekstove i prezentuju svoje naučne radove i dostignuća. Sajt je ujedno trebao da sadržati sve informacije o udruženju i o budućim događanjima i projektima. Klijentu je u ovom slučaju najbitnija bila brzina sajta i samostalna mogućnost menjanja sadržaja. Takodje klijent je tražio profesionalan i minimalan dizajn sa animiranom pozadinom koji asocira na svemir i zvezde, tako da je odabir boja, tamno ljubičaste sa žutim i belim akcentima, savršen za ovaj projekat.

Website-home-image

Rezultat projekta

Sajt sadrži Blog, Projekte, Tim i Astronomsku opremu kao dinamičan sadržaj. Ujedno su i stranice dinamične, samim tim klijent može dodavati ili brisati stranice i objave a dizajn i funkcionalnost sajta ostaje ista. Potrudio sam se da dostavim pre svega brz i siguran sajt sa minimalnim brojem animacija koji asocira na Svemir i posmatranje Zvezda. Na naslvnoj strani se nalazi slider sa opcijom za uživo prenos sa Youtube-a, kao i osnovne informacije o sajtu i prijateljima udruženja. Fokus celoga sajta je upravo Naučni Dečiji Blog koji sadrži različite kategorije i autore.

Stranica Astronomske opreme

Website-page-image

Naučni Dečiji Blog

Website-page-image

Mobilno responzivan

Sajt je optimizovan za mobilne uredjaje. Blog objave i stranice su responzivne i dizajn se menja na osnovu veličine ekrana. Najbitnije je da će učenici koji generalno i koriste mobilne telefone više od kompjutera moći da čitaju i pišu objave na Blogu i preko mobilnih telefona i tableta.

Website-mobile-image Website-mobile-image Website-mobile-image

Pogledajte druge projekte

Portfolio-item-image

Ivana Studio Shop

Internet prodavnica za prodaju vezova

Pogledajte